En verder.

In onze blogpost van vorige week stopte we met onderstaande alinea.

Dit vraagstuk hield ons bezig…

Om die reden introduceren wij het recruitmentmarketing dashboard. Hiermee leg je een link tussen je bestede marketinguitgave tot aan de omzet en marge. Daarover, volgende week meer.

Haal meer kandidaten uit jouw marketingbudget

Wil je inzicht krijgen in de effectiviteit van jouw (recruitment)marketingbudget, zodat je die optimaal in kan zetten? Je kan nu exact weten welke kanalen de beste resultaten opleveren.

  • Haal meer uit je marketingbudget
  • Stuur op plaatsingen
  • Versterk je onderhandelingspositie

Maar hoe dan?

Vrijwel iedere bemiddelaar gebruiken google analytics om het verkeer naar zijn website te meten. Dit is een mooie eerste stap. Maar… vraag je jezelf wel eens af hoeveel sollicitanten dit oplevert? En nog uitdagender, hoeveel plaatsingen hieruit volgen?

Recbi heeft een standaard connector ontwikkeld en koppelt daarmee google analytics aan het ATS. Je hebt daarmee inzichtelijk waar geplaatste kandidaten vandaan komen en welke kanalen het meest effectief zijn.

Oke, helemaal top en nu?

Eén belletje is genoeg en wij regelen de rest. We bieden het recruitmentmarketing dashboard als cloud-product aan. Je hebt dus wel de lusten van (door)ontwikkeling, maar niet de lasten. Oja en ook geen last van allerlei moeilijke vragen wanneer we gaan aansluiten. In de toekomst gaan we zelfs jouw backofficepakket kunnen aansluiten waardoor ook de ROI (return on investment) inzichtelijk gaat zijn.

Het dashboard

Het dashboard kent de volgende elementen:

Belangrijkste KPI’s

In de overall sectie staan de belangrijkste KPI’s over een periode

  • Aantal sollicitaties
  • Kosten per sollicitant ( CPA )
  • Kosten per aangenomen kandidaat ( CPH )

Te zien is hoeveel kandidaten door de tijd hebben gesolliciteerd en zijn geplaatst.

Per Kanaal

In het middelste gedeelte van het dashboard vind je informatie over de prestaties van de verschillende kanalen. Via de staafdiagrammen zijn de kosten per sollicitant en per plaatsing van een kanaal inzichtelijk.

Je ziet in één oogopslag of de gemaakte kosten van een kanaal niet alleen leidt tot sollicitanten, maar ook tot plaatsingen. Daar draait het tenslotte om.

De cirkeldiagrammen tonen het aantal sollicitanten en aangenomen kandidaten van de kanalen in verhouding tot elkaar weer.

Casus

In de uiteenzetting per kanaal is duidelijk te zien dat de plaatsingen die via Joof gerealiseerd worden veel meer marketingbudget vergen dan via Google. Blijkbaar passen de kandidaten die aangetrokken worden via Google beter bij de profielen die jullie zoeken. Het is dus slim om budget te verschuiven van Joof naar Google, om zo meer uit het bestaande budget te halen.

Details

Onder details treft je detailinformatie van je selectie aan. Hierin staat zowel informatie van de betaalde als niet betaalde kanalen. Wel zo handig om in je vergelijking mee te nemen.

Besluit jij om vanaf morgen meer rendement uit je marketing budget te halen of wil je hierover eens vrijblijvend sparren? Wij zouden het leuk vinden om met je hierover van gedachten te wisselen!

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.