Recent schreven we een blog Wat de meeste bureaus fout doen in het meten van hun recruitmentkanalen. Kort daarop kwam ik het rapport van Kenneth Smit tegen over de ‘Sales van de toekomst’. De essentie staat mooi op de cover en luid: Zet in op ‘Skills en technologieën voor een modern salesteam ‘.

Aangezien in de huidige markt het werven van kandidaten voor de meeste uitdaging zorgt, bleef ik in mijn hoofd het woord salesteam vervangen voor kandidaten werven. Lees je het artikel door die bril met me mee?

De skills om goede kandidaten te werven, daar zijn we onszelf wel bewust van, maar met de technologie om ons daarin te ondersteunen, daar hebben we doorgaans wat minder binding mee. Start daarom eerst met het meten van de effectiviteit van je acties.

De directieagenda Top 3

Wat vinden organisaties belangrijk en welke trends en ontwikkelingen wil men dit jaar op de directieagenda terug zien? Maar liefst 69% van de respondenten gaf aan dat men nieuwe sales en marketing tools wil inzetten. Koplopers in de markt gaven daarnaast aan dat o.a. het werven van personeel top of mind is.

Door de toenemende complexiteit van de totale keten zoekt men naar objectieve informatie en analyse gedreven onderbouwingen.

Ook interessant is punt 2 op de directie agenda die in detail de volgende omschrijving geeft; ‘Omarmen van moderne tools om het marketing- en salesproces te optimaliseren en te automatiseren om zo een volledig beeld te krijgen van de buyer journey‘.

Om het werven van kandidaten te optimaliseren dien je eerst antwoord te vinden op vragen zoals;

  • Welke kandidaten zorgen voor je marge?
  • Vanuit welke kanalen zijn deze kandidaten destijds gekomen?

Hoe vertaalt dit zich naar jouw branche, de arbeidsbemiddeling?

Ik stel me even de volgende vragen voor:

  • Wat leveren (betaalde)kanalen zoals indeed, jobbird en google eigenlijk op?
  • Hoeveel kandidaten solliciteren via deze kanalen en wat is de kwaliteit van de sollicitanten?
  • Welke cost per applicant (CPA), cost per hire (CPH) kan ik hieraan toewijzen?
  • Wat is de return on investment (ROI) van mijn marketinginvesteringen?

Dit vraagstuk hield ons bezig…

Om die reden introduceren wij binnen ons nieuwe Cloud Dashboard: het recruitmentmarketing dashboard. Hiermee leg je een link tussen je uitgegeven marketinguitgave tot aan het aantal plaatsingen. In toekomstige releases willen we zelfs de ROI erbij betrekken. Daarover, volgende week meer.

Nu al sparren over de mogelijkheden? Neem ,contact met ons op.

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.