In onze zevende blog van de blogreeks “Dashboard uitgelicht”, nemen we vandaag het “Huidige matches” dashboard van het arbeidsbemiddelingspakket onder de loep. Eerder schreven we over de funnelanalyse in de blog: Arbeidsbemiddeling – Funnelanalyse. Een op AI gebaseerd recruitmentdashboard waarin historische gegevens worden gebruikt om een voorspelling in de toekomst te doen. Laten we eens kijken wat het dashboard ‘huidige matches’ te bieden heeft.

 

Het dashboard Huidige matches geeft de status van de actieve matches / procedures van het arbeidsbemiddelingsproces weer.

Je vindt antwoorden op vragen als:

  • Welke procedures zitten er momenteel in onze pijplijn?
  • In welke fase bevinden deze zich?
  • Waar ligt momenteel het zwaartepunt van onze lopende procedures (qua team, opdrachtgever of functie)?
  • Bij welke opdrachtgever heeft collega ‘Daan’ momenteel zijn matches / procedures lopen en in welke fase zijn deze kandidaten?

Uiteraard zijn al je vragen vanuit verschillende invalshoeken te filteren. Filtervoorbeelden zijn; de Matchstatus, (medewerker)Groep, Verantwoordelijke medewerker of per Functie of Functiegroep. Zoals bekend voor de vaste lezer is het stapelen van filters mogelijk. Ieder antwoord op een vraagstuk is daarmee te verfijnen tot het laagste detailniveau. Dat laatste heet downdrillen. Verderop in dit artikel zal ik een voorbeeld toelichten.

Continue doorontwikkeling

Recent ontvingen we van onze klanten de feedback dat het handig zou zijn om het dashboard te filteren op het type vacature, bijvoorbeeld: Detavast, Interim of Werving & Selectie. Afgelopen kwartaal release is deze feedback doorgevoerd en genieten alle klanten die dit Cloud Dashboard afnemen van deze nieuwe feature.

Dashboard tegels

Het Huidige matches dashboard kent de volgende de tegels

  • Het aantal huidige matches
  • Aantal matches per Groep / Medewerker
  • Een uitsplitsing van de matches per functie en functiegroep over de geselecteerde periode
  • Overzicht van het aantal kandidaten in de door jou vastgestelde matchfases
  • Overzicht van het aantal kandidaten per opdrachtgever

 

Downdrill voorbeeld 1: Welke matches hebben de status contactvorming?

Stel dat we willen weten welke kandidaten in de contractvormingsfase zitten.

Wanneer je op de staaf van contactvorming klik komt een pop-up te voorschijn. Ga naar het detailoverzicht via de ‘Details’ link.

Je wordt doorgestuurd naar de detailpagina. Op deze pagina tref je de Kandidaat, Opdrachtgever, Functiegroep, maar ook de matchfase waarin de match op dit moment in het ATS bekend is aan. In de laatste kolom staat het matchID. Het matchID bevat twee cijfers. Het eerste is het Vacature ID en het tweede is het Kandidaat ID. Je hebt daarmee de mogelijkheid om snel je dossier in het ATS erbij te pakken.

Je bent nieuwsgierig welke medewerker deze kandidaten in zijn werkvoorraad heeft en gaat terug naar het dashboard en filtert vervolgens op contactvorming.

Het gehele dashboard filtert op de contactvormingsfase. Het valt ineens op dat Piet ondanks zijn lage werkload wederom iemand in contractvorming heeft staan.

 

Downdrill voorbeeld 2: Waar zochten ze meerdere directeuren?

Ik vernam in de wandelgang dat op een nieuwe vacature van een Financieel directeur al twee sollicitanten hebben gesolliciteerd, dat is snel. Eens kijken wat de status van deze vacature is en bij welke opdrachtgever dit is.
 

Ik filter op Financieel directeur en zie dat het om De Vriens BV gaat. De volgendevraag is, in welke fase zouden de kandidaten van deze vacature zich bevinden?
 
Ik filter nu vervolgens naast mijn voorgaande filters door op De Vries BV en downdril van 20 > naar 4 naar de overgebleven 2 kandidaten. Daarnaast valt het me op dat beide kandidaten zijn geworven door Daan Danen. Daan is weer eens lekker bezig. Ik zal hem zo eens een compliment geven!
 

Dit wetende, ben ik benieuwd welke kandidaat met Daan in gesprek gaat.

Klik met de linker muisknop op De Vries BV en selecteer Details. Onderstaande overzicht beantwoord mijn vraag. Welke Directeuren heeft Daan momenteel contact om de recent openstaande vacature in te vullen?

 

Wij volgen automatisch jouw ATS

Uiteraard zijn al onze dashboards volledig flexibel geautomatiseerd. Matchstatussen in het ATS worden automatisch in het dashboard en filter getoond. Voeg je een matchstatus toe? Dan is dit de volgende dag direct in je rapportage en filter beschikbaar!

 

Wist je dat?

Bij de start van onze dashboards al je historische data over de jaren heen direct beschikbaar zijn? Start jij vandaag, dan kan je afwegingen uit het verleden toetsen en direct bijstellen voor de toekomst.

 

AVG

Al onze standaard dashboards worden dagelijks voorzien van de laatste informatie. Omdat iedere nacht een volledige verversing plaatsvindt, weet u zeker dat de AVG-eisen van het ATS worden gevolgd. Zo is het recht om vergeten te worden ook bij ons geborgd.

 

Ook starten?

Nieuwsgierig welke vragen jouw data oproepen en beantwoorden? Welke inzichten en kansen in jullie organisatie te behalen zijn?

Neem contact met ons op of plan een demo in!

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.