Vandaag lichten we het Funnel dashboard van het arbeidsbemiddelingspakket uit.

Met de arbeidsbemiddelingsfunnel heb jij altijd en overal inzichten in de belangrijkste KPI’s over de bemiddelingsfunnel. Het geeft je onder andere antwoord op de vragen;

  • Hoe lang bevinden kandidaten zich in mijn matchfases?
  • En hoeveel van deze kandidaten haken in een bepaalde matchfase af?
  • Hoeveel plaatsingen kan ik verwachten uit mijn huidige funnel?
  • Hebben we momenteel voldoende actieve procedures lopen of moeten we dit meer aanjagen?

The bigger the, better

Op basis van historische informatie geven we zelfs een kijkje in de toekomst. Hoe ‘bigger de data’, hoe beter de voorspelling. Onze dashboards zijn zo gemaakt dat direct alle historische data uit jouw ATS beschikbaar is. Zo maak je jouw big data direct waardevol.

Door te spelen met de filter ‘periode’ kan je goed vergelijken welke periode achter blijft en waarnaar je aandacht uit moet gaan. Heeft je actie van vorig kwartaal ook geleid tot conversieverhoging? Ja? Een juiste actie dus!

Samen met de andere standaard dashboards van Recbi kan je tot op kandidaat, medewerker, procesniveau, etc vaststellen waar verbeterslagen zijn te maken.

Historische analyse

Gemiddelde duur per matchstatus

In de tegel ‘gemiddelde duur per matchstatus’ tref je de matchfases aan die geconfigureerd zijn in je ATS. De staafdiagram geeft de gemiddelde duur per matchfase over de geselecteerde periode weer. Met het datumfilter, kan je eenvoudig perioden vergelijken. Zo kan je zien of aanpassingen in het werkproces de doorloopsnelheid hebben verhoogd.

Conversie per matchstatusgroep

Benieuwd hoe jouw funnel eruit ziet en in welke stappen de meeste kandidaten afvallen? Deze tegel geeft exact weer waar verbeterslagen kunnen worden gemaakt.

Conversie per matchfasegroep per kwartaal

Per kwartaal heb je inzichtelijk of er veranderingen in conversie zijn, welke trend ze volgen en of genomen acties ook resultaten laten zien.

Actieve matches over tijd

De ‘actieve matches over tijd’ tegel geeft inzicht in de matches van de afgelopen 18 weken. Per week kan je zien hoeveel kandidaten zich in welke matchgroep bevonden. De zwarte lijn geeft het aantal unieke actieve matches weer. Zo kun je gemakkelijk zien welke trend de actieve procedures volgen en toetsen of dit in de lijn der verwachting is.

Plaatsingsforecast

De plaatsingenforecast geeft weer hoeveel matches in een bepaalde matchfasegroep zich bevinden. Uit historische gegevens is gebleken dat 50% van de kandidaten in de fase contractvorming wordt geplaatst. Je mag verwachten dat van de twee kandidaten(matches) er dus één wordt geplaatst

Hierdoor heb je ten alle tijden een objectief en actueel inzicht in de pijplijn en de omzet die je kunt gaan verwachten.

Meer weten?

Wil jij meer weten of dit of één van onze andere dashboards? Neem dan contact met ons op!

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.