In onze blogserie ‘Doe iets met je data’ geven we 8 tips om te starten met analytics in de arbeidsbemiddeling

Als de smaak van het creëren van inzichten eenmaal te pakken is, kan het gemakkelijk zijn om hierin te ver door te slaan. De basis van dashboards is data. Deze data komt van een bron. Om dit te kunnen weergeven op een dashboard moet er dus een registratie plaats hebben gevonden. In sommige gevallen betekent dit een extra handmatige registratie in bijvoorbeeld een CRM systeem. Dit resulteert vaak in extra administratieve druk op de organisatie.

Zolang het extra stukje data zorgt voor een significant beter of relevanter dashboard, dan is het de administratieve moeite waard. Echter, we zien ook dat sommige bedrijven hierin doorslaan. Zij gaan registreren om het registreren en hebben het uiteindelijke einddoel van de registratie uit het oog verloren. Zorg ervoor dat je in balans blijft. Blijf denken vanuit de concrete toepassing van de data (zie ook tip 1) en voeg vanuit daar extra data toe als dit nodig blijkt te zijn.

<< Terug naar tip 4
>> Ga naar tip 6

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.