Doe iets met je data!

In de huidige digitale wereld creëren de meeste bemiddelaars (ongemerkt) een enorme hoeveelheid data. Zowel binnen een ATS systeem (bv. OTYS of Carerix), maar ook binnen andere pakketten die ingezet worden. Data over bijvoorbeeld bemiddelingsfunnels, instroom van kandidaat, marge’s, etc. In deze data zit een enorme schat aan inzichten verborgen. Inzichten die jouw organisatie kunnen helpen stroomlijnen en verbeteren. Maar deze schat aan inzichten uit de data halen, dat is nog niet altijd even gemakkelijk. In blogpost geven we je 8 tips om je op weg te helpen.


Jarenlang werden de meeste organisaties gestuurd op basis van het onderbuikgevoel van het management. Door de ontwikkelingen in het IT-landschap zijn de mogelijkheden om te sturen op actuele, objectieve data significant toegenomen. Niet alleen voor financiële data, maar ook voor “commerciële” data. Bijvoorbeeld op het gebied van het maken van matches in de bemiddelingsfunnel of inzichten in lopende bemiddelingstrajecten. Door de opkomst van deze mogelijkheden is het nu voor een organisatie mogelijk om laagdrempelig op basis van informatie te gaan sturen. Informatie die automatisch, up-to-date en in een bruikbare vorm beschikbaar wordt gesteld. Niet alleen voor management, maar ook voor de werkvloer zelf. Dashboards die het gehele team effectiever en efficiënter maken! Omdat onze ervaring is dat het proces naar het inzetten van analytics binnen een organisatie overweldigend kan zijn, hebben we deze 8 tips samengesteld om organisaties binnen de arbeidsbemiddeling op weg te helpen.


Tip 1: Neem de tijd voor de voorbereiding Tip 2: Betrek meerdere teamleden Tip 3: Zoek een partner Tip 4: Durf breed te denken Tip 5: Blijf in balans Tip 6: Overweeg meerdere typen visualisaties Tip 7: Combineer bronnen Tip 8: Zorg voor implementatie


Kom je er na het lezen van deze 8 tips er nog niet helemaal uit en wil je graag even sparren? Neem contact met ons op en we helpen je graag op weg!