Net als de meeste managers, zal jij periodiek jouw financiële cijfers opgeleverd krijgen van de boekhouding of accountant. Of deze zinvolle inzichten bevatten zijn de meningen over verdeeld. Wij zien dat veel arbeidsbemiddelingsbureaus hier kansen laten liggen. Lees nu hoe Recbi haar klanten helpt meer uit hun financiële cijfers te halen.

Waardevolle inzichten

Natuurlijk is de financiële rapportage uit je boekhouding één van de belangrijkste stukken stuurinformatie die het management van een recruitmentbureau heeft. Het zegt iets over de (financiële) gezondheid van je bedrijf. Maar tegelijkertijd zit er veel data in verstopt die voor verassende en waardevolle inzichten kan zorgen.

De volgenden vragen kan je ineens met diezelfde financiële administratie beantwoorden, wanneer data slim is gekoppeld en visueel duidelijk wordt getoond:

  • Welke omzetten en marges draaien we binnen bepaalde branches, opdrachtgevers of regio’s?
  • Wat is het werkelijke gemiddelde marge % per opdrachtgever?
  • Is er een verband tussen het aantal voorstellen dat we doen en de uiteindelijke marge of omzet die we op een opdracht genereren?
  • Hoe verhoudt het ziekteverzuim zich tussen verschillende opdrachtgevers, branches of regio’s?
  • Verdienen we gemiddeld meer aan kandidaten van een bepaalde bron of uit een bepaalde leeftijdscategorie?

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De lijst met mogelijke inzichten is lang. Elk antwoord op een vraag leidt weer tot een nieuwe vraag en dus nieuwe inzichten.

Als je in staat zou zijn om real-time en op een snelle manier deze vragen te beantwoorden, levert je dat enorm waardevolle inzichten op. Zo zou je intern meer kunnen sturen op plaatsingen bij bepaalde opdrachtgevers, in regio’s of in branches. Of neem je een strategische beslissing om minder opdrachten aan te nemen, maar meer voorstellen per opdracht te genereren. Allemaal acties die de omzet, marge of winstgevendheid vergroten.

Koppel je ATS aan je boekhouding

Voor de meeste organisaties bevat de financiële boekhouding niet voldoende data om bovenstaande vragen te kunnen beantwoorden. Deze data is een goede basis, maar moet verder verrijkt worden. En waar vind je de data die je nodig hebt? Juist, in jouw ATS pakket. Daarin staan diepgaandere gegevens over opdrachtgevers, kandidaten, vacatures, etc.

Door het koppelen van de ATS data aan de financiële administratie, ontstaan er ineens enorm veel analyse mogelijkheden. Door beide bronnen toe te voegen aan een datawarehouse en te koppelen aan elkaar, ben je ineens in staat om deze waardevolle inzichten te creëren.

Laat dus geen kansen liggen en ga hiermee aan de slag. Bekijk en bespreek de inzichten regelmatig en maak de benodigde strategische keuze’s. Deze zullen uiteindelijk leiden naar de gewenste groei van omzet, marge en winstgevendheid!

Even sparren?

Wij hebben al veel partijen binnen de arbeidsbemiddeling geholpen meer uit hun financiële administratie te halen. Mocht je hierover met ons willen sparren, neem dan contact met ons op of vraag een demo aan. We denken graag met je mee!

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.