In onze blogserie ‘Doe iets met je data’ geven we 8 tips om te starten met analytics in de arbeidsbemiddeling

Veel partijen die aan de slag gaan met analytics, denken in eerste instantie met name aan de ‘usual suspects’. Hoeveel marge draaien we? Wat waren de uren van afgelopen maand? Bij welke opdrachtgever draaien we de meeste omzet? Alhoewel dit natuurlijk zeer nuttige inzichten zijn, adviseren wij zelf om ook breder te denken dan enkel de financiële cijfers.

Overal in het arbeidsbemiddeling proces kunnen dashboards meer inzicht geven. Bijvoorbeeld in recruitment (welke kanalen leveren de beste kandidaten op?), in sales (waar ligt marktpotentie voor ons?) en de bemiddeling zelf (hoeveel plaatsingen verwachten we op basis van de huidige funnel?). Maar daar houdt het niet op. Dashboarding kan van grote toegevoegde waarde zijn om operationele processen te stroomlijnen. Denk bijvoorbeeld aan debiteurenbeheer (welke opdrachtgevers betalen momenteel later dan gebruikelijk?), compliance (van welke kandidaten hebben we momenteel geen geldig ID bewijs?) of aan CRM-kwaliteit (van welke kandidaten in ons CRM hebben we geen geboortedatum?).

Het is goed om te starten bij de ‘usual suspects’, die brengen zeker veel inzicht. Maar stop daar niet. Bekijk ieder proces binnen de organisatie en bekijk of analytics daar een toegevoegde waarde kan leveren. Ook hierbij zou een (externe) sparringpartner kunnen helpen (zie ook tip 2 en tip 3).

<< Terug naar tip 3
>> Ga naar tip 5

Andere blogposts

Logo Recbi

Recbi B.V.
Bovendonk 13c
4707ZH Roosendaal
T: 085 – 00 44 914

Volg ons
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van BI en Analytics binnen de arbeidsbemiddeling.